Studiesociala Projekt

Inom ramen för Läkarsektionen ryms tre fantastiska Studiesociala Projekt!

Kollot

Medicinar-SM

LÄSK

 

Kollot:

Vad är Kollot?
Kollot, eller introduktionsInternatet som det också heter, är involverade i mottagandet av alla nya läkarstudenter till KIs läkarprogram. Totalt är det runt 70 faddrar varje termin som är delaktiga i detta och ser till så att T1orna får ett bra välkomnande. T1orna åker ut till barnensÖ för övernattning och får chansen att lära känna varandra och faddrarna genom diskussioner, lekar, infostunder mm.g

Vi har ett tätt samarbete med instutitionen NVS som håller i Upptakten och ser till att kollot integreras i kursen samt är nyttigt för alla studenter.

Hur gör man om man vill engagera sig i Kollot?
Just nu håller vi på att planerar höstens kollo och vi har nyss tillsatt en ny styrelse som är oerhört taggad inför hösten. Fadderansökan är också öppen, och alla läkarstudenter (som är MF-medlemmar) har möjlighet att bli en del av kolloverksamhetens härliga gäng, så anmäl dig senast 7 april om du vill vara en del av vårt härliga gäng! Kolla din studentmail eller vår facebooksida Läkarkollot KI för mer info. Hoppas att vi ses på stormötena och kollot!

 

Medicinar- SM:

Vad är Medicinar-SM (MedSM)?
MedSM är en årlig tävling där läkarstudenter från hela Sverige samlas en helg i maj för att representera sitt universitet i tävlingar i simning, fotboll, innebandy, volleyboll, löpning och dragkamp! Inför detta anordnar kaptenerna träningar och uttagningar i de olika sporterna i samarbete med IdrU. Var 7:e år står Stockholm som värd för evenemanget och får anordna helgen på hemmaplan, och en styrelse med två generaler finns därför för detta just i år.

– Hur gör man om man vill engagera sig i MedSM?
Häng med oss under helgen 9-12 maj! Anmäl dig för att vara med i crewet om du vill linda skadade fötter, fixa lunch till tävlande eller kanske vara assisterande domare? Annars räknar vi med att ni kommer förbi och hejar på KI:s lag mot en vinst!

Tävlingen –https://www.facebook.com/events/319761235188670/
KI-laget – Med-SM Stockholm 

 

 

LÄSK:

Vad gör LÄSK?
LÄSK står för Läkarsektionens Sociala Kommitté och är tänkt att fungera som det övergripande sociala organ under Läkarsektionen som samlar alla sociala aktiviteter under ett och samma tak!

Då ganska nystartat, arbetar LÄSK för närvarande med att utforska och utvärdera efterfrågan på fester/event/happenings bland läkarstudenter på KI. Hittills har de arrangerat ett flertal event, bla:

  • Chiasma, en stor sittning i Uppsala som arrangerades tillsammans med MF Uppsala
  • Ett externt mingel i lokaler på Östermalm
  • En Pubrunda ”home edition

LÄSK arbetar även ständigt med att utöka möjligheten till samarbete för att kunna erbjuda nya koncept till alla kära läkarstudenter!

Hur engagerar jag mig i LÄSK?

Har du ideer på bra event? Eller är du taggad på att bidra till bättre stämning på KI? Tveka inte att höra av dig till oss…

Tanken är att man inom LÄSK både kan engagera sig tidsbestämt (ex ett år) men även projektbaserat. Den som enbart vill anordna en sak och inte engagera sig mer än så ska kunna ha möjlighet att göra det.

kontakta oss på laskmf@gmail.com eller skriva till oss på facebook – LÄSK.