Tips

Här nedan publiceras aktuella jobberbjudanden, stipendium, event, och andra kul saker som kan vara av intresse för läkarstudenter på KI! Om du vill få kontinuerliga uppdateringar varje gång ett nytt tips läggs upp kan du prenumerera på sidan genom att registrera din mejladress nedan.

Seglingsintresserade läkarstudenter – se hit!

De flesta av er kanske kommer ihåg min föreläsning under termin 1.Bortsett från en hel del livsrikedom och en del funderingar kring hur man ska ta sig igenomlivet som läkare, så berättade jag en del om rehabilitering via segling. Segling kan vara, förutombalsam för själen, ett bra sätt för en person med ett gravt rörelsehandikapp att ”komma igen”.man får ägna sig åt någonting helt annat under några timmar och lämna funktionsnedsättningeni land. För många år sedan startade jag seglingsstiftelsen SKOTA HEM med just detta syfte.Verksamheten är belägen i Saltsjöbaden och delvis i Brunnsviken. vi saknar instruktörer! omdu vill ha ett sommarjobb med lite medicinsk anknytning som så småningom kan rendera digbra goda vitsord – förhoppningsvis – från undertecknad, så finns den möjligheten i sommar.från mitten av juni till mitten av augusti seglar vi med olika lägertyper; veckoläger,weekendläger, långsegling till Visby m. m. Om du har båtvana/seglingsvana eller bara gillar vatten och tror att du har en instruktörsådra så får du gärna höra av dig till claes@skotahem.se. Lön som USKA. Läs mer om stiftelsen på www.skotahem.se. Väl mött på havet! Claes

Posted in Tips | Leave a comment

Nordic Medical Event med McKinsey & Company

Are you a medical student or an early tenured MD? Join our Nordic Medical Event on April 29 to explore your opportunities at McKinsey & Company. Get to know our consultants and what we do, hear their stories and get answers to any questions you might have about McKinsey and management consulting. Register by April 27 here!

Posted in Tips | Leave a comment

Tillfälle för gymnastikintresserade studenter

Är du tidigare gymnast eller har varit gymnastiktränare åt ungdomar? Vill du vara med och träna ett härligt gäng tjejer mellan 13 och 16 år som kan mycket och vill lära sig mer? Vasa gymnastik söker nu ytterligare en tränare till deras tränarteam på sex personer i Ungdomstrupp A. Du får gärna ha voltlicens! Arvode baseras på genomförda ledarutbildningar. Låter det intressant? Läs mer på www.vasagymnastik.se och hör av dig till Stina Almkvist Osterman på 076569754.

Posted in Tips | Leave a comment

DATAETHICS virtual pilot school 2021

Kandidatexamen, magister- och doktorander i KI inom medicin, biomedicin och biovetenskap – var med och diskutera betydelsen av att koppla etiska med vetenskapliga överväganden vid hantering av biomedicinsk ”Big Data” inom utbildning och lyssna till de senaste trenderna inom datavetenskap och bioinformatik. Denna 5-dagars kurs ger en unik möjlighet att lyssna på föreläsningar med ledande och etablerade tvärvetenskapliga experter inom etik och biomedicin. Genom blandningen av föreläsningar, interaktiva sessioner och grupparbeten får du kunskap i att analysera, kategorisera och jämföra biomedicinska tolkningar av ”Big Data” och utveckla din förståelse för hur man kan tillämpa ”Big Data” utifrån ett etiskt perspektiv. Du får också möjlighet att nätverka med studenter och experter från de nio ledande europeiska universiteten inom Eurolife. DATUM: 12-16 april 2021, virtuell UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 mars 2021 kl 12:00 (CET) MÅLGRUPP: Kandidat och masterstudenter samt doktorander inom medicin, biomedicin och biovetenskap Mer information om kursen och ansökan hittar du på DATAETHICS webbplats (https://www.dataethics-eurolife.eu/events/dataethics-pilot-school-2021/)

Posted in Tips | Leave a comment

Vaccinatörer sökes

Medical.se och Doktor.se rullar nu ut 25 vaccinationsbussar och besöker över 320 platser i hela Sverige. De söker därmed: Sjuksköterskor Underläkare Kontakta work@medical.se för mer information.

Posted in Tips | Leave a comment

Sommarjobb inom Region Jönköpings län

Nu kan du söka sommarjobb inom Region Jönköpings län! Du kan söka sommarjobb som undersköterska/skötare eller läkarsekreterare på något av sjukhusen inom Region Jönköpings län. Det är en chans att utvecklas, knyta kontakter, arbeta nära kollegor i team och göra verklig skillnad i människors liv. Vill du veta mer? Läs mer på www.rjl.se/sommarjobb

Posted in Tips | Leave a comment

Delta i vetenskapliga studien SUN om psykisk ohälsa bland studenter

Psykisk ohälsa bland unga vuxna ökar. Du kan hjälpa forskare förstå varför! Vi har tidigare postat om studien, nu finns här länk för deltagande: Delta i SUN-studien: https://survey.ki.se/sun  Sophiahemmet Högskola och Karolinska Institutet genomför studien Sustainable UNiversity Life (SUN) – världens största vetenskapliga studie i sitt slag med syfte att identifiera riskfaktorer för psykisk ohälsa och smärta hos universitetsstudenter. VT 2020 startar studien på Karolinska Institutet och alla studenter på helårsprogram bjuds in att delta. Genom att besvara fem enkäter under ett års tid kan du hjälpa forskarna förstå vad som är viktigt för att främja hållbar hälsa under studenttiden. För varje enkät du fyller i får du en månads fri träning på ACTIC. Läs mer om studien: www.shh.se/sv/sun @SUN_studien Din medverkan behövs – tillsammans för ett hållbart studentliv!

Posted in Tips | Leave a comment

Hennerlöfska fonden för medicinstudenter – ansök innan 15 januari 2020

Svenska Läkaresällskapet delar årligen ut stipendier från Hennerlöfska fonden till medicinstudenter vid Karolinska Institutet samt Uppsala och Lund. Sista ansökningsdatum är den 15 januari 2020 och vi vill gärna påminna era studenter om att möjligheten att söka. Fonden har till ändamål att dela ut stipendier till »medicine studerande eller medicine kandidater från Karolinska institutet och universiteten i Uppsala och Lund som har visat särskild flit och gott resultat samt har ekonomiska svårigheter«. Svenska Läkaresällskapet prioriterar sökande som avsatt tid för forskningsarbete vilket har förhindrat studierna. De som befinner sig tidigt i utbildningen eller som inom kort slutför prioriteras lägre. Stipendiet delas ut endast en gång per sökande Mer information finns bifogat samt på vår hemsida: https://www.sls.se/om-oss/om-kandidat–och-underlakarforeningen/hennerlofska-fonden/

Posted in Tips | Leave a comment

Delta i den vetenskapliga studien SUN – Sustainable UNiveristy Life

Karolinska Institutet och Sophiahemmet Högskola genomför nu en vetenskaplig studie där 5000 studenter på helårsprogram inbjuds att besvara fem enkäter under ett år, för att vi skall förstå mer om vad som är viktigt för hållbar hälsa under studenttiden. Studien ska ge kunskap om psykisk hälsa och riskfaktorer för psykisk ohälsa och smärta. Sådan kunskap är värdefull för att kunna förebygga besvär hos Karolinska Institutets studenter och andra. När du besvarat en enkät får du ett presentkort på en månads fri träning på ACTIC gym. Svar på alla enkäter ger fem månaders fri träning samt möjlighet att vinna ett av 20 årskort. Länken till enkäten och mer information hittar du på www.shh.se/sv/sun. Följ oss också på Instagram: SUN_studien! Tillsammans för ett hållbart studentliv – allas medverkan behövs!

Posted in Tips | Leave a comment

Svenska Juiceföreningen anordnar seminarium om folkhälsa

Svenska Juiceföreningen är en branschorganisation för företag som jobbar med juice. De arbetar bland annat med att bidra till en förbättrad folkhälsa och har årligen ett höstseminarium för yrkesverksamma och studerande inom kost och hälsa. I år är detta den 12 november, temat är hur frukt och grönt påverkar den kardiovaskulära hälsan och vi kommer ha flera intressanta talare, bl a fd KI-professorn Mai-Lis Hellénius. Svenska Juiceföreningen brukar alltid bjuda in studerande, och årets tema kan vara intressant för läkarstudenter, eftersom seminariet handlar om preventiv kardiologi. Mer information om seminariet och anmälan finns HÄR. Facebook-inlägg finns HÄR.

Posted in Tips | Leave a comment